Call: 013/319-166 | Email: osstevica@mts.rs

ШКОЛСКА СЛАВА – Свети Сава , 27. јануар 2022.

Прослава овогодишње школске славе свих српских школа , Дана Светог Саве, 27. јануара 2022. године , у организацији Тима за промоцију школе реализована је, на до сада, нов начин.

Како бисмо очували здравље у постојећим епидемиолошким условима, ученици наше школе су припремљен програм , уз помоћ својих наставника, снимили а од добијених прилога настала је наша прва ВИРТУЕЛНА СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА – наш први ШКОЛСКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ.

Учесници виртуелне приредбе, актери нашег првог ШКОЛСКОГ ФИЛМА, су ученици од 1. до 7. разреда.

Програм су припремиле наставнице Српског језикаСлађана Гагић, Данијела Митровић и Ивана Марчета, заједно са учитељима нижих разреда наше школе.

Ученици су и ове године последњу недељу јануара у свом ликовном стваралаштву посветили инспирацији животом, ликом и делом нашег првог просветитеља, Светог Саве. Овогодишњи ликовни радови су сада на нашој првој ФИЛМСКОЈ ИЗЛОЖБИ.

Прослава школске слава, Дана Светог Саве је, како обичаји налажу, окупила наставнике, Управу школе као и представнике ученика на СЕЧЕЊУ СЛАВСКОГ КОЛАЧА, које је било уприличено од стране нашег вероучитеља, Драгана Урошева.

Зорана Митровић

Школска слава Свети Сава 2022.

Школски документарни филм – виртуелна Светосавска приредба 2022.

58. ДАН ОШ „Стевица Јовановић“ Панчево – 1964 – 2022.

29. маја 2022. године у великој Дворани Културног центра Панчева уприличена је Свечана школска прослава 58. Дана ОШ „Стевица Јовановић“, који је својим поздравним говором отворила директорка наше школе, Јасна Гађански.

У културно-уметничком делу програма представили су се својим умећима ученици свих разреда наше школе, успешни на драмским, фолклорним , балетским и музичким пољима.

Прилику да отвори свечаност 58. Дана школе имао је Хор виших разреда, који је својим атрактивним репертоаром традиционално допринео сјајној атмосфери у Дворани.

Најуспешнији ученици наше школе на свим нивоима такмичења из математике, српског језика, физике, хемије, страних језика, историје, географије, биологије, као и школских спортова, представљени су публици , заједно са својим наставницима-менторима, кроз атрактивну презентацију на великом филмском платну у препуној Дворани КЦП – како то и доликује најбољима од најбољих.

Ученици наше школе који вредно вежбају у Музичкој школи „Јован Бандур“, КУД-у „Станко Пауновић“ и плесном клубу „Балерина“ представили су се својим умећем многобројној публици, коју су чинили ученици, наставници, родитељи и остали пријатељи наше школе.

Овом приликом на великом платну Дворане КЦП емитован је и документарни филм о историјату ОШ“Стевице Јовановић“, који је реализовала филмска екипа наше школе, под менторством, режијом и монтажом учитељице Зоране Митровић.

Специјални гости у дворани, путем видео линка на великом платну, били су некадашњи успешни ученици наше школе – сада светски позната пијанисткиња , композиторка из Њујорка, Марина Арсенијевић и новинар публициста Живослав Милорадовић. Евоцирањем сећања на своје детињство и давне године проведене у нашој школи, публика је имала прилику да кроз њихову причу пропутује времепловом, а многе баке и деке наших ученика подсетили су се својих некадашњих наставника, који су овим путем споменути.

Програм овогодишњег Дана школе припремио је и реализовао Тим за промоцију школе.

Програм је медијски пропратила ТВ екипа РТВ Панчева.

Документарни филм – 58. Дан ОШ „Стевица Јовановић“ Панчево

Документарни школски филм , 2022.

ТВ прилог екипе РТВ Панчево поводом прославе 58. Дана ОШ „Стевица Јовановић“ Панчево

ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПРВАКА 2022/2023.

Школски документарни филм , 30.август 2022.

59. ДАН ОШ“Стевица Јовановић“ Панчево – 1964 – 2023.

59. Дан наше школе обележен је и ове године великом и веома садржајном школском приредбом у великој дворани Културног центра Панчева. У програму, у коме су приказани разни аспекти наставних и ваннаставних активности наших вредних ученика,као и њихова ваншколска уметничка ангажовања, публика у препуној дворани КЦП дисала је у истом ритму, обојена најплеменитијим емоцијама. У организацији Тима за промоцију школе, поред сјајног разноврсног програма наших ученика, приређена је и изложба најуспешнијих радова ученика виших разреда у анексу Фоаја КЦП. У програму су учествовали и наши ђаци-прваци, који су измамили громогласне стојеће овације многобројне публике и разгалили јој срца. Ученици виших разреда су бриљирали у оквиру нашег хора виших разреда, који је, традиционално, отворио нашу 59. школску свечаност извођењем композиције „Ово је Србија“, након које се свим присутнима својом поздравном речју обратила директорка наше школе , Јасна Гађански. Програмом који је приказан ученици наше школе показали су да су прави мали професионалци у уметничком казивању, певању, ето певањи, свирању, знању страних језика, класичном балету, савременој игри, модерном плесу, фолклору. Са великим нестрпљењем многобројна публика, коју су сачињавали ученици, наставници, родитељи, сви драги пријатељи наших ученика и школе, уз присуство медија, дочекали су са овацијама приказивање ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ са нашим најуспешнијим НАГРАЂЕНИМ УЧЕНИЦИМА ове школске 2022/2023. године. Многобројне освојене награде преко 100 наших сјајних ученика из свих наставних предмета, као и спорта и уметности на свим нивоима такмичења – општинским, окружним, републичким и међународнм, као и пројектима и конкурсима, пропраћене су уз велике овације и аплаузе свих присутних. Крај наше школске свечаности припао је онима, на којима будућност наше школе и Србије остаје – нашим садашњим и будућим ђацима-првацима, маленим преслатким плесачима, који су својом плесачком причом оставили снажну и емотивну поруку да је пред нашом школом извесна сјајна будућност.

Програм обележавања овогодишњег Дана школе приредио је Тим за промоцију школе – Зорана Митровић, координатор, Горан Боканић, Снежана Варда и Данијела Митровић, а уз покровитељство Културног центра Панчева. Медијски покровитељ је овога пута био е-портал ЗДРАВО ПАНЧЕВО.

НОВИНАРСКИ ПРИЛОГ на е-порталу ЗДРАВО ПАНЧЕВО о одржаној овогодишњој школској свечаности.

Хор виших разреда отворио је свечаност песмом „Ово је Србија“
Директорка школе Јасна Гађански поздравља присутне
Наши ђаци прваци
Део програма извели су ученици 6. и 8. разреда на немачком језику
Џенифа Новаков, IV2 , талентована ученица Музичке школе на тамбури
ЗУМБА ДЕНС трупа – самостална кореографија ученица 5. разреда
Нађа Репак, VI4, талентована ученица Балетске школе
Нађа Репак, VI 4 И Ива Јакимовски, VI 4 талентаоване ученице Балетске школе у самосталној кореографији Савремене игре
Атрактивни модерни плес ученица првог разреда – вредних играча ПК Балерина
Фолклорни ансамбл виших разреда са нашим ученицима при КУД“Станко Пауновић“
Сјајни водитељски пар – Вера Кољаја, VI1 и Иван Остојић, VI 3

ВИДИМО СЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ НА ЈУБИЛАРНОМ 60. ДАНУ ШКОЛЕ

Видео презентација НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ школске 2022/2023. године