Call: 013/319-166 | Email: osstevica@mts.rs

ОШ "Стевица Јовановић"

V Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ


Дечји културни центар Београд по пети пут организује конкурс за Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ.

На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до 3 минута.

Tема фестивала 2020. године гласи: „БУДИ СВОЈ”.

Ове године смо у потрази за одговором на вечиту дилему: бити свој или бити појединац отуђен од сопствене природе!

У складу са духовитом опаском великог писца Оскара Вајлда „Буди свој, остали су већ заузети” тражимо одговор на питање да ли уопште имамо избора. Да ли уопште можемо бити неко други, или, пак, нико од нас није оно што у својој суштини јесте? Зашто је то тако и ко је томе крив – потрошачка култура, традиција, индоктринација или нешто сасвим друго?

Некада су децу учили да буду своја, да се држе својих принципа и да не одступају од моралних начела која су им дубоко усађена још у младости од стране родитеља, наставника и сл. Да ли је то и данас тако? Ако није, зашто је то тако или ако јесте, да ли би требало да је тако? Камере у руке, па да видимо одговоре!

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 8. марта 2020. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 15. фебруар 2020. године

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су:

Гран-при фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и 5 Специјалних признања –диплома.

Корисни линкови:

—–> Пропозиције фестивала

—–> Пријава за фестивал преко нашег сајта (онлине пријава)

—–> Youtube канал Дечјег културног центра Београд

—–> Емаил за све информације kidikem@dkcb.rs

—–> Како послати видео преко WeTransfera? Погледајте на видео снимку овде.

Овако је било на претходном КИДИКЕМ-у 2019. године