Call: 013/319-166 | Email: osstevica@mts.rs

ОШ "Стевица Јовановић"

1.ШКОЛСКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2020.


Преко 160 ученика наше школе активно је учествовало у разним експериментима, презентацијама, демонстрацијама и пројекцијама

~ НАУКА НИЈЕ БАУК~

Дана 27. фебруара 2020. одржан је у нашој школи

1. ШКОЛСКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2020. под слоганом ~НАУКА НИЈЕ БАУК~

У организацији наставника природних наука и ученика старијих разреда, у препуном холу школе и кабинету за физику и хемију посетиоци су имали прилику да присуствују извођењу многих лабораторијских експеримената из хемије, физике, као и да виде продукте сјајних ученичких пројеката из свих природних наука. Интересовање ученика за учешће на овој амбициозној школској научно-популарној манифестацији било је изузетно – преко 160 ученика је активно учествовало на огледима, демонстрацијама и презентацијама, вођени менторством својих наставника физике, хемије, биологије и географије.

Ученици свих разреда , посебно оних најмлађих, са великим одушевљењем и радозналошћу обилазили су постављене штандове са експериментима, моделима, макетама, презентацијама, пројекцијама, а неки од њих имали су прилику да и лично учествују.

Да НАУКА НИЈЕ БАУК, већ велика дечја ИНСПИРАЦИЈА и ИЗАЗОВ, на делу су показали веома мотивисани ученици наше школе, који, да се подсетимо, већ дужи низ година доминирају на врховима Републичких такмичења како из природних, тако и из друштвених наука.

ШКОЛСКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ постаће традиционална активност наше школе, којом ће садашњи и будући ученици наше школе да афирмишу самостално пројектно стваралаштво ученика, развијају љубав и интересовање према науци.

1. ШКОЛСКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2020. у медијима: